NEWS

Kelab Polo Putra juara Terbuka Malaysia 2015

November 22, 2015

Kapten Kelab Polo Putra, Datuk Seri Mohamad Norza Zakaria muncul wira apabila meledak gol kemenangan dalam masa sudden-death untuk membantu pasukannya muncul juara kejohanan polo Terbuka Malaysia 2015 di Taman Ekuestrian Putrajaya, semalam.

Mohd Nabil muncul juara showjumping Terbuka Malaysia

November 21, 2015

Atlet kebangsaan, Mohd Nabil Fikri Ismail, muncul juara Kejohanan 'Showjumping' Terbuka Malaysia 2015 selepas mencatat masa terpantas dalam pusingan 'jump-off' di Taman Ekuestrian Putrajaya, di sini hari ini.

Jogo Polo, Putra Polo bawa misi berbeza

November 17, 2015

Kejohanan Polo Terbuka Malaysia akan diteruskan hari ini dengan Jogo Polo yang diketuai oleh Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaludin memburu kemenangan pertama apabila bertemu Kota SAS setelah mereka tumpas kepada Ranhill dalam perlawanan pembukaan kelmarin.

Polo Terbuka Malaysia kembali 
selepas tiga tahun terhenti

November 03, 2015

Selepas penganjurannya terhenti selama tiga tahun, akhirnya Kejohanan Polo Terbuka Malaysia 2015 akan kembali membuka tirainya bermula 16 hingga 22 Novermber ini bertempat di Taman Ekuestrian, Putrajaya.

Pupuk semangat kesukanan tinggi

July 24, 2015

SUASANA Taman Ekuestrian Putrajaya yang terletak di Presint 5 pada pagi itu riuh-rendah dengan alunan muzik kuat dan teriakan orang ramai. Dari jauh, penulis menyaksikan beberapa orang menggunakan kawasan padang seluas 28 hektar itu dengan berlari mengejar cakera.

Plenty of space to play

June 09, 2015

For horse lovers, Taman Ekuestrian (Equestrian Park) is the place to be.

The park offers a few packages for those interested in experiencing horse riding or taking up riding lessons.

Top 10 FT fun facts

January 30, 2015

Built over 28ha in Precinct 5, the Putrajaya Equestrian Park sits on the edge of a hilltop offering lush green views. The place offers riding lessons while animal lovers can join organised stable tours to get a close-up look at the 90 horses here.

Please reload